Contact met onze huurders

Het is helaas onvermijdelijk dat het coronavirus invloed heeft op het contact met onze huurders. Als woningcorporaties geven we echt prioriteit aan het belang van onze huurders. Zodat deze zo min mogelijk nadelige gevolgen van deze nieuwe werkelijkheid ondervinden. Wij doen er alles aan om onze werkzaamheden voort te zetten, zodat we al onze producten en diensten kunnen leveren zoals onze huurders dat van ons gewend zijn.

Om elk risico op verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn de balies van de Alliantie, Portaal en Omnia Wonen momenteel gesloten. Dit betekent dat de woningcorporaties alleen digitaal en telefonisch bereikbaar zijn. We bekijken per situatie welke werkzaamheden we kunnen plannen en uitvoeren. Contracten en bezichtigingen gaan gelukkig wel door, als dat mogelijk is. De medewerkers volgen tijdens de bezichtiging speciale richtlijnen. Bij groepsbezichtigingen laten ze bijvoorbeeld steeds één kandidaat per keer naar binnen gaan. We houden ons aan de regels van de overheid over veilig werken in deze coronatijd. Daarvoor zijn speciale afspraken gemaakt in de bouw. 

Samen zorgen we voor een veilig contact
Als een (toekomstige) huurder geen corona-gerelateerde klachten heeft en er is een dringende situatie, dan letten we op hygiëne en houden 1,5 meter afstand tussen elkaar. Als een huurder wel klachten heeft en er is een dringende situatie, werken we extra voorzichtig. We maken dan gebruik van wegwerphandschoentjes en we zorgen ervoor dat de bewoner in een andere ruimte is dan de ruimte waar we aan het werk gaan. Ook de schoonmakers die in onze woongebouwen schoonmaken houden zich aan deze regels. Zo zorgen we samen voor bescherming tegen het coronavirus.

Huurders helpen
Joan van der Burgt: ‘Het is mooi om te zien dat steeds meer mensen voor elkaar klaarstaan! Onze huurders willen zelf ook graag wat doen. Bijvoorbeeld door met andere bewoners af te spreken om samen de galerij extra schoon te houden. Of met maximaal drie personen in de lift te gaan.’ Portaal en de Alliantie hebben daarom in de ruimtes van woongebouwen, waar veel mensen komen, een flyer opgehangen met tips tegen besmetting. Ook heeft de Alliantie een flyer gemaakt voor bewoners die willen helpen of hulp kunnen gebruiken. Op onze sociale mediakanalen Facebook en Linked In posten we met regelmaat nieuws, maatregelen, verwijzingen en huurdersverhalen. Van der Burgt:’ Op deze manier helpen wij onze huurders waar dat nodig is.’

Informatie op de website en sociale media
Voor onze huurders hebben we de meest gestelde vragen op onze websites geplaatst. Deze informatie wordt regelmatig up-to-date gehouden.

Persoonlijk contact met de beheerder wonen
Mijn naam is Femke en ik ben beheerder wonen bij de Alliantie in de regio Amersfoort. En tjee wat een periode is dit. In maart werden we overvallen door het coronavirus, wat een rare gewaarwording voor ons allemaal. Thuisblijven en thuiswerken, zo van de een op de andere dag. Maar ja, hoe doe je dat met de mensen die moeten gaan wonen? Mensen die een woning komen bekijken?

Protocol
Er kwam een protocol, meer tijd inplannen, een filmpje maken en de mensen alleen naar een woning laten kijken. Ik vond dat heftig, het persoonlijk contact is zo belangrijk! Hoe ga ik dit doen? Na overleg kwam er een bericht dat we wel nog gewoon in een woning mogen komen voor een bezichtiging … gelukkig! Natuurlijk wel met inachtneming van de regels van het RIVM.

Woning bezichtigen
Dus zo ging het gebeuren, daar stond ik dan, met handschoenen aan. Ik ben op tijd in de woning, zodat ik de deur kan open maken. Dan komen de mensen binnen, ze mogen niet allemaal tegelijk naar binnen en ik leg ze uit wat de regels zijn. Maar dat is lastig, ik ben zelf altijd erg open en enthousiast. Ik ben elke keer geneigd mijn handen uit te steken. ‘Hallo, ik ben Femke van de Alliantie’ maar dat kan nu niet. En het kost best energie om dit niet te doen. Verder is het ook lastig voor de mensen merk ik. Ze komen snel dichterbij en om dan te zeggen, sorry we moeten echt een beetje op afstand blijven is ook best lastig en gaat zo tegen mijn gevoel in.

In verbinding blijven
Als ik nu naar een bezichtiging ga en de mensen komen binnen druk ik mijn handen tegen elkaar aan en zeg ik Namasté, het is een klein grapje dat gelijk een soort van verlichting geeft voor iedereen. Ja we moeten ons aan de regels houden, 1,5 meter afstand van elkaar, maar we mogen gelukkig wel in verbinding blijven.

ontwerp: doorendoorontwerp | realisatie: itsyourday